Доситејево перо

За оне који не знају,  Доситејево перо је манифестација коју организују Библиотека града Београда и Пријатељи деце Вождовца и Земуна.  То је  такмичење  писаца,  а жири су ученици из разних основних школа. Наиме, потребно је да ученици прочитају књиге којима се писци такмиче и да их оцене од 1 до 5. Најбоље оцењени писци  бивају награђени на завршној свечаности,  која се одржава сваке године седмог октобра у Центру за културу и спорт „Шумице“.

Ученици наше школе су и ове године учествовали  у овој дивној манифестацији и нису били нимало изненађени што су Бранко Стевановић и Урош Петровић освојили прва места. По њиховом мишљењу књиге Бранка Стевановића Авантуре Краљевића Марка и Мрачне тајне Гинкове улице Уроша Петровића, су са правом проглашене за најбоље.  Друго место су освојили Миодраг Јакшић са књигом Белоградске песме и Данијела Ћоровић са Поштаревим причама (за млађи узраст) и Благоје Рогач са књигом Тајне љубави цвећа (за старији узраст). Треће место је припало Милутину Ђуричковићу за књигу  Како су расли близанци и Љубивоју Ршумовићу  за књигу Заувари.

У својим  говорима писци су се захвалили на додељеним наградама и истакли су њихов значај јер долазе из редова деце која се у својим оценама  поводе за само једним мерилом, а то је искрени доживљај прочитаног.

dositej08102012

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s